Ангелов: Хората стават недоволни, искат си живота

28

Днес министър Ангелов заяви на брифинг, че хората станат недоволни, искат си живота обратно, да се виждат спокойно с близки и приятели. Той допълни още, че не се сърди на обидните квалификации и всъщност е убеден, че най-големите му критици ще са благодарни за това, което е направено до момента.

Също така, въпреки, че нямам толкова строги мерки, България успява да се справя добре с пандемията, в сравнение с други страни, при които мерките са много по-засилени.

Ангелов отчете и положителната тенденция, че заразените на 1000 хиляди население са под 100 от две седмици. Отбеляза също, че се правят масово антигенни тестове на учителите. Доц. Ангел Кунчев подчерта, че само България, Гърция и Финландия не попадат в червената зона по заболеваемост.

ген.-майор Венцислав Мутафчийски също заяви подкрепата си към министъра за предприетите мерки. В допълнение подчерта, че никога не са претендирали, че са овладели всички заразни места. Болниците са пълни с пациенти за планови операции, а не от коронавирус.

Мутафчийски изказа подкрепата си и към министъра на образованието, относно решението да пусне малките ученици на училище, тъй като те нямат шанс за качествено обучение в тази обстановка. Според него, това е премерен риск, който е навреме предприет и всеки един то нас е трябвало да жертва нещо, за да могат децата ни да се обучават.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *