Борисов: Трябва ли да затворим всичко като в другите държави

12

Борисов сравни ситуацията с ресторантьорите като бедствие или авария, при която правителството веднага реагира, щом има проблем. Именно заради бързата реакция държавата ни сме на толкова добро ниво, в сравнение с други страни.

„И вместо да се радваме, сега ще си търсим начин, по който да избухне пак пандемията и да затворим всичко, както и в другите държави. Трябва ли да го направим?”, попита министър-председателят.

Борисов не подмина и ресторантьорите и каза, че ги разбира. Именно за това били и мерките към тях, които възлизат на 2 милиарда лева. Заедно с тези за пенсионерите – 3 милиарда.

Кметът на Банско Иван Кадев изказа мнение, че много хора разбират мерките и ги приемат, за което искрено благодари. Също така община Банско и Благоевград получават средства за ремонти, с които да се справят със срутища и река Глазне, която се намира в планински район.

Кметът на Благоевград Румен Томов благодари на премиера и отбеляза, че винаги е добре, когато малка община се обърне към правителството и то помогне.

Пари се отпускат и за Сапарева баня, където да се извърши ремонт на пътя, който се свързва и с манастира. Към манастира пристигат хиляди поклонници всяка година. Сестрите от него споделиха, че от Рила се стичат подпочвени води. Премиерът отпусна средства и “Покров Света Богородица” и отбеляза истинското значение на религията за българите в момента.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *