Захариева с остра критика към Радев по повод изборите

36

Външният министър Екатерина Захариева заяви в интервю по телевизията, че правят всичко възможно, за да осигурим броя на секциите, които по принцип са осигурявали за изборите и има време до тях като тепърва ще се посочват адресите за гласуванията.

Всички държави са изключително предпазливи, заради новите щамове. Във Франция, Германия, Великобритания, Испания и Италия има повече българи и е важно да се открият секции извън официалните представителства, обясни Захариева.

Според нея недоглеждане от страна на българския държавен глава или на екипа му е избирането на датата 4 април, когато е Великден.

Датата, избрана от Радев, няма да помогне за висока активност на вота, смята още външният ни министър и добави, че е научила за датата от телевизиите.

В България да се влиза с отрицателен PCR тест се реши от щаба, уточни Захариева и допълни,че ваксините са доброволни и трябва да останат такива. Тя не мнение, че ако бъде въведено изискване за задължителна ваксина при пътувания, това ще доведе до ръста конспиративните теории, а не до повече доверие.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *