Симеонов: Ресторантите да отворят на 4-ти февруари

11

Валери Симеонов призова от Бургас ресторантите и кафенетата да отворят на 4-ти февруари. За него било много по-рисковото учениците да се върнат в клас. Причината затова е, че в училище децата имат по-близки отношения, докато в заведенията се спазва дистанция.

Заразата нямало как да се прехвърли от дистанция и при намален капацитет на 50%. Рискът бил много голям в учебната стая и поради това смята, че исканията на ресторантьорите са основателни.

За дискотеките и нощните клубове обясни, че там нещата стоят по друг начин. Там не би трябвало да се отваря, защото количествата алкохол водят до падане на задръжките, а младите хора се целуват, прегръщат и танцуват. Така се предава заразата и това би било довело до бум на новозаразени.

Междувременно министърът на здравеопазването Костадин Ангелов призова от Стара Загора собствениците на заведения да спазят добрия тон и да бъдат разумни на предстоящата среща, на която ще се обсъдят възможните варианти за работа.

Той изтъкна, че днес вече не говорим за бум, за дефицит на легла, за закъснели линейки, защото всичко това се е преодоляло с добра работа и организация. По думите му резултатите наистина са впечатляващи, но уроците не са били научени от всички.

 
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *