Трима мъже пребиха и ограбиха 92-годишна жена

24

Трима мъже ограбиха и пребиха 92-годишна жена заедно с мъжа, който се грижи за нея. Действието се развива в село Велино, а извършителите са задържани няколко часа след това, предава Нова телевизия.

Малко преди 3 сутринта в къщата на възрастната жена нахлуват нападателите. Тя е била с 61-годишния Величко Илиев, който се грижи за нея. Той разказва, че са дошли и разбили двете врати, след което са започнали да го бият.

„След като не намират това, което търсят, те преминават в другата стая, където лежи трудно подвижна възрастна жена, на 92 години. Нанасят удари по лицето й. Искат ѝ всичките пари”, обясни ст. комисар Ялчън Расим, директор ОДМВР-Шумен.

Престъпниците са дошли с такси и по този начин се връщат обратно в Шумен. Всички имат криминално досие. Те са на 27, 23, 44 и 20 години. С постановление от прокурор са задържани за 72 часа, а 44-годишният е с полицейска мярка за 24 часа.

За трима има данни, че са извършили престъплението, а четвърти е чакал отвън. За всеки има сведения в полицията. 27-годишният например е известен с кражби, обсебване, проникване в чуждо жилище и има 8 присъди за грабежи.

Брат му от друга страна има 11 кражби, нанасяне на телесна повреда и унищожаване на имущество. 44-годишният е осъждан за управление на МПС в нетрезво състояние, както и за присвояване на чужда движима вещ. 20-годишният е роден в Бургас, но има регистрация в Шумен за грабеж и управление на чуждо МПС.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *